Halibut

Jedna z największych ryb morskich, która może osiągać nawet 3 metry długości i ponad 200 kg wagi. Charakteryzuje się białym, tłustym mięsem, bogatym m.in. w kwasy tłuszczowe omega-3, białko, selen oraz witaminę D. Zamieszkuje północną część Atlantyku, Oceanu Spokojnego, arktyczne okolice Kanady oraz Grenlandii. W Europie spotyka się go w wodach Morza Północnego, Białego, a niekiedy w Bałtyku. Najlepiej smakuje pieczony lub duszony, ale nadaje się także do grillowania i wędzenia.


    W Tesoro del Mar dostępny jest:

    halibut biały, niebieski;
    w następujących rodzajach:
    świeży, mrożony, pieczony w galarecie, wędzony.
    Możesz zamówić w postaci:
    patroszonej, tuszki, filetu.

    Ryby różnią się wielkością i gramaturą. Zawsze staramy się dopasować zamówioną ilość.

    Okres przechowywania świeżej ryby w lodówce w temperaturze od +2 do + 4 ° C.:  do 5 dni.

    Wartości odżywcze w 100g:
    Wartość kaloryczna 494 kJ / 118 kcal /białko 18,7g / 0 g węglowodanów / 4,8 g tłuszczu /Cholesterol 50 mg.

    Ryba jest produktem naturalnym, który podlega naturalnym wahaniom. Z tego powodu, wartości odżywcze mogą się nieznacznie różnić.

Tesoro del Mar od wielu lat jest znanym i cenionym dostawca świeżych ryb i owoców morza dla najbardziej wymagających odbiorców – najlepszych restauracji i kuchni hotelowych w Polsce i za granicą.

Teraz firma Tesoro del Mar postanowiła skierować ofertę sprzedaży i dystrybucji bezpośredniej (zamówienia z dostawą do domu lub firmy) również do Klientów indywidualnych.

facebook logo

ul. Łowińskiego 2
31-752 Kraków

kontakt@tesorodelmar.pl

Godziny otwarcia magazynu

pon, śr, pt  8.00-14.00

wt, czw 3.00 -12.00

facebook logo