Ostrygi

Występują w słonych wodach mórz strefy umiarkowanej, ciepłej i gorącej. Przeważnie jadane są na surowo. Należy je wówczas skropić sokiem z cytryny i doprawić solą oraz pieprzem. Można je ponadto gotować,grillować, smażyć na głębokim tłuszczu, zapiekać oraz marynować. Gotuje się je bardzo krótko, około 1 – 2 minut (do momentu otwarcia się muszli). Jeśli po upływie tego czasu muszla się nie otworzyła, oznacza to, że ostryga była nieświeża.

Wartości odżywcze w 100 g:
81 kcal / 339 kJ kondensacji / 9,4 g białka / 2,3 g tłuszczu / 162 mg fosforu / 106 mg sodu / potasu 168 mg / 8 mg wapnia / magnezu 22 mg / 4,9 g węglowodany

Ostrygi w naszej ofercie:
– holenderskie, japońskie
– wyłącznie świeże

Tesoro del Mar od wielu lat jest znanym i cenionym dostawca świeżych ryb i owoców morza dla najbardziej wymagających odbiorców – najlepszych restauracji i kuchni hotelowych w Polsce i za granicą.

Teraz firma Tesoro del Mar postanowiła skierować ofertę sprzedaży i dystrybucji bezpośredniej (zamówienia z dostawą do domu lub firmy) również do Klientów indywidualnych.

facebook logo

ul. Łowińskiego 2
31-752 Kraków

kontakt@tesorodelmar.pl

Godziny otwarcia magazynu

pon, śr, pt  8.00-14.00

wt, czw 3.00 -12.00

facebook logo