Ryba w sosie chili

4 filety z pangi lub soli
sól
3 łyżki oliwy
1 cebula cukrowa – ew. świeża kolendra do posypania
Marynata:
1 łyżeczka soku z cytryny
2 łyżki słodkiego sosu chilli
1 łyżka oliwy
2 zmiażdżone ząbki czosnku

Rozmrożoną rybę pokroić w dzwonka i oprószyć solą. Wymieszać składniki marynaty i posmarować nią rybę. Do żaroodpornego naczynia wlać 3 łyżki oliwy, ukłożyć obraną i pokrojoną w plasterki cebulę, a potem rybę. Wstawić do piekarnika i piec 20 minut w temp. 180°C.

Danie podajemy posypane listkami kolendry.

Tesoro del Mar od wielu lat jest znanym i cenionym dostawca świeżych ryb i owoców morza dla najbardziej wymagających odbiorców – najlepszych restauracji i kuchni hotelowych w Polsce i za granicą.

Teraz firma Tesoro del Mar postanowiła skierować ofertę sprzedaży i dystrybucji bezpośredniej (zamówienia z dostawą do domu lub firmy) również do Klientów indywidualnych.

facebook logo

ul. Łowińskiego 2
31-752 Kraków

kontakt@tesorodelmar.pl

Godziny otwarcia magazynu

pon, śr, pt  8.00-14.00

wt, czw 3.00 -12.00

facebook logo