Ryba z czosnkiem w sosie pomidorowym

4 podłużne filety z morskiej ryby
2 duże cebule
czosnek (3 ząbki)
2 łyżki koncentratu pomidorowego
2 łyżki pikantnego ketchupu
2 łyżki oleju
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
mąka do panierowania
sok z jednej cytryny
sól i pieprz

Filety solimy i pieprzymy, następnie polewamy z obu stron sokiem z cytryny, po czym panierujemy w mące.

Obtoczone w mące filety układamy na wyłożoną folią aluminiową brytfankę.Ryby posypujemy cebulą poszatkowaną z czosnkiem i wymieszaną z posiekaną natką pietruszki. Na końcu polewamy ryby olejem połączonym z przecierem pomidorowym i ketchupem. Wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni C piekarnika na 20-30 minut. Podajemy z ugotowanym na sypko ryżem i sezonową surówką. Smacznego!

Tesoro del Mar od wielu lat jest znanym i cenionym dostawca świeżych ryb i owoców morza dla najbardziej wymagających odbiorców – najlepszych restauracji i kuchni hotelowych w Polsce i za granicą.

Teraz firma Tesoro del Mar postanowiła skierować ofertę sprzedaży i dystrybucji bezpośredniej (zamówienia z dostawą do domu lub firmy) również do Klientów indywidualnych.

facebook logo

ul. Łowińskiego 2
31-752 Kraków

kontakt@tesorodelmar.pl

Godziny otwarcia magazynu

pon, śr, pt  8.00-14.00

wt, czw 3.00 -12.00

facebook logo