Smażone krążki z kalmarów

1 szklanka mąki
2 łyżeczki soli
1 łyżeczka suszonej papryki
¼ łyżeczki pieprzu
1 łyżeczka czosnku w proszku
olej do smażenia
350 krążków z kalmarów
cytryna do podania

Wszystkie składniki panierki – mąkę, sól, paprykę i pieprz łączymy w misce. Rozgrzewamy olej we frytkownicy lub głębokim garnku do 190 stopni. Obtaczamy krążki kalmarów w panierce i smażymy partiami przez ok. 3-4 minuty. Odsączamy na ręczniku i podajemy polane sokiem z cytryny.

Tesoro del Mar od wielu lat jest znanym i cenionym dostawca świeżych ryb i owoców morza dla najbardziej wymagających odbiorców – najlepszych restauracji i kuchni hotelowych w Polsce i za granicą.

Teraz firma Tesoro del Mar postanowiła skierować ofertę sprzedaży i dystrybucji bezpośredniej (zamówienia z dostawą do domu lub firmy) również do Klientów indywidualnych.

facebook logo

ul. Łowińskiego 2
31-752 Kraków

kontakt@tesorodelmar.pl

Godziny otwarcia magazynu

pon, śr, pt  8.00-14.00

wt, czw 3.00 -12.00

facebook logo