Łosoś z grilla w miodowej glazurze

4 małe filety z łososia (każdy po ok. 100 g)
2 łyżeczki mielonego imbiru
2 posiekane ząbki czosnku
pęczek świeżej kolendry
szklanka sosu sojowego
sok z połowy cytryny
3-4 łyżki miodu
szczypta pieprzu
sezam do posypania

Składniki marynaty mieszamy ze sobą dokładnie i przelewamy do miski. Wkładamy filety z łososia i dokładnie nacieramy marynatą. Odstawiamy na pół godziny. Grillujemy na mocno rozgrzanym grillu po 5-8 minut z każdej strony. Przed położeniem na ruszcie i przed przewróceniem na drugą stronę, dodatkowo nacieramy pozostałą marynatą. Podajemy z ryżem.

Tesoro del Mar od wielu lat jest znanym i cenionym dostawca świeżych ryb i owoców morza dla najbardziej wymagających odbiorców – najlepszych restauracji i kuchni hotelowych w Polsce i za granicą.

Teraz firma Tesoro del Mar postanowiła skierować ofertę sprzedaży i dystrybucji bezpośredniej (zamówienia z dostawą do domu lub firmy) również do Klientów indywidualnych.

facebook logo

ul. Łowińskiego 2
31-752 Kraków

kontakt@tesorodelmar.pl

Godziny otwarcia magazynu

pon, śr, pt  8.00-14.00

wt, czw 3.00 -12.00

facebook logo