Pieczone mule

1 kg muli
3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
150g bułki tartej
30g startego parmezanu
pół pęczka pietruszki (posiekanej)
100 ml oliwy

Mule oczyszczamy, sortujemy i gotujemy aż się otworzą. Nieotwarte wyrzucamy, resztę odcedzamy. Pozostałe składniki mieszamy ze sobą. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Połówki muli układamy na blasze i na każdą z nich nakładamy pół łyżeczki mieszanki. Pieczemy 2-3 minuty, aż góra zbrązowieje.

Tesoro del Mar od wielu lat jest znanym i cenionym dostawca świeżych ryb i owoców morza dla najbardziej wymagających odbiorców – najlepszych restauracji i kuchni hotelowych w Polsce i za granicą.

Teraz firma Tesoro del Mar postanowiła skierować ofertę sprzedaży i dystrybucji bezpośredniej (zamówienia z dostawą do domu lub firmy) również do Klientów indywidualnych.

facebook logo

ul. Łowińskiego 2
31-752 Kraków

kontakt@tesorodelmar.pl

Godziny otwarcia magazynu

pon, śr, pt  8.00-14.00

wt, czw 3.00 -12.00

facebook logo