Łosoś w glazurze imbirowo-musztardowej

3 łyżki brązowego cukru (jasnego)
1 łyżka miodu
2 łyżki masła
4 łyżki musztardy Dijon
2 łyżki sosu sojowego
2 ząbki czosnku
1 łyżka oliwy
1 łyżka startego, świeżego imbiru

filety z łososia pokrojone na 8 kawałków – około 20 dag każdy

Przygotować glazurę:
W małym rondelku rozpuścić masło z cukrem i miodem. Zdjąć z palnika i dodać pozostałe składniki, lekko wystudzić.
Rybę umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, lekko przyprawić sola i pieprzem, można skorpić sokiem z cytryny.

Na grillu – ułożyć rybę na rozgrzanym grillu, posmarować glazura i piec bez odwracania 10-12 minut, smarując pozostałym sosem od czasu do czasu.

Piekarnik – użyć tylko górnej grzałki i rozgrzać piekarnik do 260ºC lub więcej. Rybę ułożyć na blasze wyłożonej posmarowana masłem folie aluminiowa. Piec około 12 minut, bez odwracania, smarując sosem od czasu do czasu, aż ryba bezie przyrumieniona.

Tesoro del Mar od wielu lat jest znanym i cenionym dostawca świeżych ryb i owoców morza dla najbardziej wymagających odbiorców – najlepszych restauracji i kuchni hotelowych w Polsce i za granicą.

Teraz firma Tesoro del Mar postanowiła skierować ofertę sprzedaży i dystrybucji bezpośredniej (zamówienia z dostawą do domu lub firmy) również do Klientów indywidualnych.

facebook logo

ul. Łowińskiego 2
31-752 Kraków

kontakt@tesorodelmar.pl

Godziny otwarcia magazynu

pon, śr, pt  8.00-14.00

wt, czw 3.00 -12.00

facebook logo