Domowe paluszki rybne

1 jajko
85g bułki tartej
Skórka z jednej cytryny
1 łyżeczka suszonego oregano
1 łyżeczka oliwy z oliwek
400g białej ryby (np. dorsza albo sandacza) pokrojonego w paski grubości 1,5 cm
Sos tatarski do podania

Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni (z termoobiegiem). Roztrzepujemy jajko w głębokim talerzu. W drugim talerzu łączymy bułkę tartą, oregano i skórkę z cytryny. Doprawiamy solą i pieprzem.
Panierujemy paluszki – najpierw w jajku potem w bułce i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 20 minut, aż się zarumienią.

Tesoro del Mar od wielu lat jest znanym i cenionym dostawca świeżych ryb i owoców morza dla najbardziej wymagających odbiorców – najlepszych restauracji i kuchni hotelowych w Polsce i za granicą.

Teraz firma Tesoro del Mar postanowiła skierować ofertę sprzedaży i dystrybucji bezpośredniej (zamówienia z dostawą do domu lub firmy) również do Klientów indywidualnych.

facebook logo

ul. Łowińskiego 2
31-752 Kraków

kontakt@tesorodelmar.pl

Godziny otwarcia magazynu

pon, śr, pt  8.00-14.00

wt, czw 3.00 -12.00

facebook logo