Śledź smażony w panierce

6 wiekszych lub 9 mniejszych śledzi (surowych)
1-2 jajka
mąka pszenna
bułka tarta
sól
pieprz kolorowy
zioła prowansalskie
sok z cytryny
olej

Śledzie natrzeć solą, pieprzem i ziołami, skropić sokiem z cytryny. Obtaczamy je w mące, a następnie panierujemy w rozmąconym jajku, bułce tartej i smażymy na złoty kolor na oleju z każdej strony.

Podajemy tak, jak każdą smażona rybę. Przed przyprawieniem tuszki śledziowe można wyfiletować. Podane składniki przewidziane są na mniej więcej 3 porcje. Śledź ma swój specyficzny aromat który jest wyczuwalny nawet po usmażeniu, jednak miłośnikom tej ryby nie powinno to przeszkadzać.

fot. Designed by jannoon028/Freepik

Tesoro del Mar od wielu lat jest znanym i cenionym dostawca świeżych ryb i owoców morza dla najbardziej wymagających odbiorców – najlepszych restauracji i kuchni hotelowych w Polsce i za granicą.

Teraz firma Tesoro del Mar postanowiła skierować ofertę sprzedaży i dystrybucji bezpośredniej (zamówienia z dostawą do domu lub firmy) również do Klientów indywidualnych.

facebook logo

ul. Łowińskiego 2
31-752 Kraków

kontakt@tesorodelmar.pl

Godziny otwarcia magazynu

pon, śr, pt  8.00-14.00

wt, czw 3.00 -12.00

facebook logo