Ryba pieczona w chrupiącej parmezanowej panierce

500 g filetów z białej ryby (np. dorsza)
2 łyżki masła
2/3 szklanki bułki tartej
1/3 szklanki tartego parmezanu (lub innego twardego sera dojrzewającego)
1 łyżeczka suszonych ziół prowansalskich
1 ząbek czosnku
1 cytryna
sól, pieprz

Piekarnik nagrzewamy do 220 stopni Celsjusza. Blachę wykładamy papierem do pieczenia.
W misce mieszamy bułkę tartą, starty parmezan i zioła prowansalskie.
Filety (jeśli są duże kroimy na mniejsze kawałki) solimy i pieprzymy, smarujemy roztopionym masłem. Obtaczamy w mieszance bułki tartej i parmezanu i układamy na przygotowanej blasze.
Cytrynę przekrawamy wzdłuż na pół i kroimy na półplasterki, każdy układamy na kawałku ryby.
Rybę wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 20 minut na złoty kolor.
Podajemy z puree z ziemniaków i zieloną sałatą.

Tesoro del Mar od wielu lat jest znanym i cenionym dostawca świeżych ryb i owoców morza dla najbardziej wymagających odbiorców – najlepszych restauracji i kuchni hotelowych w Polsce i za granicą.

Teraz firma Tesoro del Mar postanowiła skierować ofertę sprzedaży i dystrybucji bezpośredniej (zamówienia z dostawą do domu lub firmy) również do Klientów indywidualnych.

facebook logo

ul. Łowińskiego 2
31-752 Kraków

kontakt@tesorodelmar.pl

Godziny otwarcia magazynu

pon, śr, pt  8.00-14.00

wt, czw 3.00 -12.00

facebook logo