Sałatka nicejska

2 steki z tuńczyka o grubości ok. 2 cm lub 2 puszki tuńczyka w zalewie
Kilka pomidorków koktajlowych
Kilka czarnych oliwek
Kilka zielonych oliwek
Sałata rzymska
Pół czerwonej cebuli
4 jajka ugotowane na pół-twardo (ok. 6 minut)
Kilka anchois
Liście świeżej bazylii
2 łyżki aioli

Tuńczyka smażymy po 2-3 minuty z każdej strony. Kroimy w paski. Jeśli używamy tuńczyka z puszki, odsączamy go. Na talerzu układamy liście sałaty, na nich przekrojone w pół pomidory, oliwki, anchois, posiekaną na drobno cebulę, tuńczyka i pokrojone w ćwiartki jajka i porwane liście bazylii. Na koniec dodajemy sos aioli.

Tesoro del Mar od wielu lat jest znanym i cenionym dostawca świeżych ryb i owoców morza dla najbardziej wymagających odbiorców – najlepszych restauracji i kuchni hotelowych w Polsce i za granicą.

Teraz firma Tesoro del Mar postanowiła skierować ofertę sprzedaży i dystrybucji bezpośredniej (zamówienia z dostawą do domu lub firmy) również do Klientów indywidualnych.

facebook logo

ul. Łowińskiego 2
31-752 Kraków

kontakt@tesorodelmar.pl

Godziny otwarcia magazynu

pon, śr, pt  8.00-14.00

wt, czw 3.00 -12.00

facebook logo