Rybne curry z krewetkami

3 cebule dymki
1 czerwona papryczka chili
5cm świeżego imbiru
1 garść liści curry
1 łyżeczka gorczycy
1 łyżeczka chili
1 łyżeczka kminu rzymskiego
1 łyżeczka kopru włoskiego
1 łyżeczka kurkumy
12 krewetek ze skorupkami
300g brązowego ryżu
1,2 litra bulionu
1 puszka mleka kokosowego
1 puszka pomidorów w puszce
600g filetu z dorsza lub innej białej ryby

Zieloną cebulkę, imbir i chili siekamy i wrzucamy na rozgrzany olej na patelnię. Dodajemy liście curry i wszystkie przyprawy. Smażymy na dużym ogniu mieszając przez jakieś 5 minut. Dodajemy głowy krewetek i ryż. Mieszamy. Dolewamy bulion i gotujemy przez 10-15 minut. Dodajemy pomidory i mleko kokosowe i gotujemy kolejne 15 minut. Dodajemy pokrojoną w cienkie paski rybę oraz krewetki i gotujemy pod przykryciem kolejne 10 minut, lub do momentu gdy ryba jest gotowa. –

Tesoro del Mar od wielu lat jest znanym i cenionym dostawca świeżych ryb i owoców morza dla najbardziej wymagających odbiorców – najlepszych restauracji i kuchni hotelowych w Polsce i za granicą.

Teraz firma Tesoro del Mar postanowiła skierować ofertę sprzedaży i dystrybucji bezpośredniej (zamówienia z dostawą do domu lub firmy) również do Klientów indywidualnych.

facebook logo

ul. Łowińskiego 2
31-752 Kraków

kontakt@tesorodelmar.pl

Godziny otwarcia magazynu

pon, śr, pt  8.00-14.00

wt, czw 3.00 -12.00

facebook logo