Ryba z chili

– 50 dag filetów z dorsza
– 2 cebule średniej wielkości
– 4 łyżki oliwy z oliwek lub oleju roślinnego
– 4 pomidory
– 2 łyżki octu winnego
– sól
– pieprz
– 3 świeże papryczki chili

Cebulę obieramy, drobno siekamy. Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy na nieduże kawałki. Papryczki myjemy, czyścimy z gniazd nasiennych i kroimy w paseczki. W rondlu rozgrzewamy oliwę i cały czas mieszając, podsmażamy cebulę na złoty kolor. Dodajemy pomidory, ocet, papryczki, sól i pieprz. Nakrywamy rondel i dusimy warzywa około 5-7 minut. W momencie gdy sos zacznie gęstnieć, wkładamy pokrojone filety i gotujemy rybę około 20 minut. Podajemy zaraz po ugotowaniu. Idealnie komponuje się z sałatą z sosem vinegret oraz z ryżem.

Tesoro del Mar od wielu lat jest znanym i cenionym dostawca świeżych ryb i owoców morza dla najbardziej wymagających odbiorców – najlepszych restauracji i kuchni hotelowych w Polsce i za granicą.

Teraz firma Tesoro del Mar postanowiła skierować ofertę sprzedaży i dystrybucji bezpośredniej (zamówienia z dostawą do domu lub firmy) również do Klientów indywidualnych.

facebook logo

ul. Łowińskiego 2
31-752 Kraków

kontakt@tesorodelmar.pl

Godziny otwarcia magazynu

pon, śr, pt  8.00-14.00

wt, czw 3.00 -12.00

facebook logo