Krewetki w pikantnej panierce

– krewetki obrane: 250 gramów
– jajka: 2 sztuki
– bułka tarta: 200 gramów
– Czosnek granulowany: 0.5 łyżki
– kumin: 0.5 łyżeczki
– chilli w proszku: 0.5 łyżki
– papryka słodka w proszku: 2 łyżeczki
– sól: 0.5 łyżeczki
– olej: 40 mililitrów

Krewetki płuczemy pod bieżącą wodą, maczamy w rozkłóconym jajku a następnie obtaczamy w bułce tartej z przyprawami (mieszamy w mice bułkę tartą z czosnkiem, kuminem, chilli ,słodką papryką i solą). Odstawiamy na 5 minut. Po upływie tego czasu smażymy krewetki na patelni z olejem do zarumienienia… i już gotowe 🙂

Tesoro del Mar od wielu lat jest znanym i cenionym dostawca świeżych ryb i owoców morza dla najbardziej wymagających odbiorców – najlepszych restauracji i kuchni hotelowych w Polsce i za granicą.

Teraz firma Tesoro del Mar postanowiła skierować ofertę sprzedaży i dystrybucji bezpośredniej (zamówienia z dostawą do domu lub firmy) również do Klientów indywidualnych.

facebook logo

ul. Łowińskiego 2
31-752 Kraków

kontakt@tesorodelmar.pl

Godziny otwarcia magazynu

pon, śr, pt  8.00-14.00

wt, czw 3.00 -12.00

facebook logo