Grillowany pstrąg z pieczonymi ziemniaczkami

1 cały pstrąg
1 pęczek koperku
2 ząbki czosnku
ok. 25g masła
1 cytryna
sól
pół kilo ziemniaków
2 łyżeczki świeżego tymianku
2 łyżeczki suszonego majeranku
1 łyżeczka papryki wędzonej
1 łyżeczka ostrej papryki
oliwa z oliwek

Pstrąga myjemy i osuszamy na ręczniku. Do środka wkładamy koperek, masło i czosnek pokrojony w plasterki. Grillujemy z każdej strony przez ok. 7-10 minut. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę i gotujemy, ale nie do całkowitej miękkości. Dodajemy do nich przyprawy i kilka łyżek oliwy z oliwek i podsmażamy na patelki aż zmiękną. Podajemy skropione sokiem z cytryny.

Tesoro del Mar od wielu lat jest znanym i cenionym dostawca świeżych ryb i owoców morza dla najbardziej wymagających odbiorców – najlepszych restauracji i kuchni hotelowych w Polsce i za granicą.

Teraz firma Tesoro del Mar postanowiła skierować ofertę sprzedaży i dystrybucji bezpośredniej (zamówienia z dostawą do domu lub firmy) również do Klientów indywidualnych.

facebook logo

ul. Łowińskiego 2
31-752 Kraków

kontakt@tesorodelmar.pl

Godziny otwarcia magazynu

pon, śr, pt  8.00-14.00

wt, czw 3.00 -12.00

facebook logo