Halibut z pomidorami i sokiem pomarańczowym.

2 łyżki oliwy z oliwek
2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
200g pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
pół szklanki wyciśniętego soku z pomarańczy
pół szklanki posiekanej natki pietruszki
2 łyżeczki kaparów
1 kg filetów z halibuta

Na rozgrzany olej wrzucamy czosnek. Smażymy mieszając przez 30 sekund. Dodajemy pomidorki, sok z pomarańczy, pietruszkę, kapary, pół łyżeczki soli i pół łyżeczki pieprzu i gotujemy aż pomidory zaczną się rozpadać (ok. 5 minut). Na osobnej patelni rozgrzewamy oliwę i wrzucamy na nią kawałki doprawionej solą i pieprzem ryby. Smażymy ok. 3-5 minut z każdej strony. Podajemy polane sosem z pomidorów.

Tesoro del Mar od wielu lat jest znanym i cenionym dostawca świeżych ryb i owoców morza dla najbardziej wymagających odbiorców – najlepszych restauracji i kuchni hotelowych w Polsce i za granicą.

Teraz firma Tesoro del Mar postanowiła skierować ofertę sprzedaży i dystrybucji bezpośredniej (zamówienia z dostawą do domu lub firmy) również do Klientów indywidualnych.

facebook logo

ul. Łowińskiego 2
31-752 Kraków

kontakt@tesorodelmar.pl

Godziny otwarcia magazynu

pon, śr, pt  8.00-14.00

wt, czw 3.00 -12.00

facebook logo