Kotleciki z łososia z cytrynowym ryżem

Pół kilo surowego łososia pokrojonego w drobną kostkę
1 i ¼ szklanki bułki tartej
¼ szklanki majonezu
1 duże, roztrzepane jajko
1 łyżka sosu Worcestershire
¼ szklanki kaparów
2 łyżeczki suszonego estragonu
Sól i pieprz
2 szklanki brązowego ryżu
4 łyżki oleju
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
1 łyżka oliwy z oliwek
1 łyżka soku z cytryny
1 cytryna pokrojona w ćwiartki

W misce łączymy łososia, pół szklanki bułki tartej, majonez, jajko, sos Worcestershire, kapary, estragon oraz po ¼ łyżeczki soli i pieprzu. Z masy formujemy 12 małych kotlecików, które obtaczamy w reszcie bułki tartej. Gotujemy ryż zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odsączamy i odstawiamy. Podsmażamy kotleciki na mocno rozgrzanej patelni – ok. 2-3 minuty z każdej strony (powinny się mocno zarumienić). Przed podaniem do ryżu dodajemy oliwy z oliwek, soku z cytryny, soli i pieprzu. Mieszamy i podajemy z kotlecikami.

Tesoro del Mar od wielu lat jest znanym i cenionym dostawca świeżych ryb i owoców morza dla najbardziej wymagających odbiorców – najlepszych restauracji i kuchni hotelowych w Polsce i za granicą.

Teraz firma Tesoro del Mar postanowiła skierować ofertę sprzedaży i dystrybucji bezpośredniej (zamówienia z dostawą do domu lub firmy) również do Klientów indywidualnych.

facebook logo

ul. Łowińskiego 2
31-752 Kraków

kontakt@tesorodelmar.pl

Godziny otwarcia magazynu

pon, śr, pt  8.00-14.00

wt, czw 3.00 -12.00

facebook logo