Pikantna zupa z krewetkami

700 ml wrzącego bulionu drobiowego lub wywaru z warzyw
150 g krewetek + kilka do dekoracji
400 g mleka kokosowego
1 puszka (ok. 200 g) kukurydzy (lub ziarna z 2 kolb świeżych)
16 pomidorków koktajlowych
2 łyżki tajskiej czerwonej pasty curry
1/2 czerwonej papryczki chili
1/2 łodygi selera naciowego
2 łyżki masła
1 łyżka oliwy extra vergine
przyprawy – sól, pieprz, szczypta chili w proszku
kilka gałązek świeżej kolendry

Pikantna zupa z krewetkami i mlekiem kokosowym to doskonała propozycja obiadowa. Zupa zachwyca pięknymi barwami, ale także oryginalnym smakiem. Jest słodko-ostra i delikatnie kokosowa.

Za sprawą kilku dodatków otrzymasz danie inspirowane kuchnią tajską. Zupę przygotowujemy na bazie bulionu drobiowego i mleka kokosowego. W przepisie wykorzystujemy tajską, czerwoną pastę curry i warzywa – pomidorki koktajlowe, kukurydzę, seler naciowy oraz papryczkę chili dla podkręcenia smaku. Zupę serwujemy z porcją podsmażonych krewetek. Talerz takiej zupy może z powodzeniem zastąpić cały obiad.

Tesoro del Mar od wielu lat jest znanym i cenionym dostawca świeżych ryb i owoców morza dla najbardziej wymagających odbiorców – najlepszych restauracji i kuchni hotelowych w Polsce i za granicą.

Teraz firma Tesoro del Mar postanowiła skierować ofertę sprzedaży i dystrybucji bezpośredniej (zamówienia z dostawą do domu lub firmy) również do Klientów indywidualnych.

facebook logo

ul. Łowińskiego 2
31-752 Kraków

kontakt@tesorodelmar.pl

Godziny otwarcia magazynu

pon, śr, pt  8.00-14.00

wt, czw 3.00 -12.00

facebook logo