Grillowany filet z łososia z sałatką warzywną

Na 2 porcje:
250 g filetu z łososia
1 łyżeczka oliwy
opcjonalnie 1 łyżeczka syropu klonowego
1/2 główki sałaty lodowej
1/2 ogórka szklarniowego
1 pomidor
2 cebulki szalotki
1 szklanka listków mięty
180 g jogurtu naturalnego
sól, pieprz

Odciąć skórę z łososia i pokroić na 1,5 cm paski. Doprawić solą i pieprzem, wysmarować oliwą.
Łososia zgrillować na patelni lub upiec w piekarniku z funkcją grilla (duża moc, ok. 10 minut, na wyższej półce). Pod koniec grillowania można posmarować syropem klonowym aby ładnie się zrumienił.
Sałatę lodową opłukać, osuszyć i poszatkować. Ułożyć na większym półmisku.
Ogórka obrać, pokroić w kostkę razem z pomidorem. Cebulki drobno posiekać. Warzywa wymieszać z posiekaną miętą oraz jogurtem.
Łososia wyłożyć na sałatkę, doprawić delikatnie solą i pieprzem przed podaniem. Smacznego!

Tesoro del Mar od wielu lat jest znanym i cenionym dostawca świeżych ryb i owoców morza dla najbardziej wymagających odbiorców – najlepszych restauracji i kuchni hotelowych w Polsce i za granicą.

Teraz firma Tesoro del Mar postanowiła skierować ofertę sprzedaży i dystrybucji bezpośredniej (zamówienia z dostawą do domu lub firmy) również do Klientów indywidualnych.

facebook logo

ul. Łowińskiego 2
31-752 Kraków

kontakt@tesorodelmar.pl

Godziny otwarcia magazynu

pon, śr, pt  8.00-14.00

wt, czw 3.00 -12.00

facebook logo