Mule w piwie pszenicznym

1 kg muli
2 łyżki oliwy z oliwek
2 szalotki, posiekane
4 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę
1 szklanka piwa pszenicznego
2 łyżeczki musztardy Dijon
3-4 łyżki soku z cytryny
2 łyżki masła
1 papryczka jalapeno, wypestkowana i posiekana
½ szklanki posiekanej natki pietruszki
½ szklanki posiekanej bazylii

Rozgrzewamy oliwę, dodajemy cebule i czosnek i smażymy aż Cebula się zeszkli. Dolewamy piwo i zagotowujemy. Dodajemy sok z cytryny, musztardę i mieszamy dokładnie. Dorzucamy wyczyszczone mule, podkręcamy ogień i przykrywamy. Gotujemy, aż mule się otworzą, ok. 5 minut. Łyżką cedzakową przenosimy mule na talerz. Do garnka dodajemy masło, jalapeno i zioła i mieszamy aż wszystko się połączy. Polewamy mule na talerzu sosem. Podajemy z tostowaną bagietką.

Tesoro del Mar od wielu lat jest znanym i cenionym dostawca świeżych ryb i owoców morza dla najbardziej wymagających odbiorców – najlepszych restauracji i kuchni hotelowych w Polsce i za granicą.

Teraz firma Tesoro del Mar postanowiła skierować ofertę sprzedaży i dystrybucji bezpośredniej (zamówienia z dostawą do domu lub firmy) również do Klientów indywidualnych.

facebook logo

ul. Łowińskiego 2
31-752 Kraków

kontakt@tesorodelmar.pl

Godziny otwarcia magazynu

pon, śr, pt  8.00-14.00

wt, czw 3.00 -12.00

facebook logo