Okoń morski z puree z groszku i ziemniaków
300g ziemniaków
100g zielonego groszku
1 pęczek mięty
1 zielona papryczka chili
garść młodego szpinaku
40g sera cheddar
240g filetów z okonia morskiego
oliwa z oliwek
2 cytryny
300g ziemniaków
100g zielonego groszku
1 pęczek mięty
1 zielona papryczka chili
garść młodego szpinaku
40g sera cheddar
240g filetów z okonia morskiego
oliwa z oliwek
2 cytryny
Ziemniaki gotujemy. Na ostatnie 3 minuty gotowania dodajemy groszek. Studzimy trochę i po odsączeniu miksujemy w malakserze wraz z miętą, startym cheddarem i szpinakiem. Doprawiamy solą i pieprzem. Filety nacieramy solą i oliwą. Układamy na zimnej patelni skórą do dołu i smażymy na średnim ogniu. Dodajemy startą skórkę z cytryny, dociskamy papierem do wilgotnym papierem do pieczenia i smażymy ok. 5 minut.