Okoń morski z puree z groszku i ziemniaków

300g ziemniaków
100g zielonego groszku
1 pęczek mięty
1 zielona papryczka chili
garść młodego szpinaku
40g sera cheddar
240g filetów z okonia morskiego
oliwa z oliwek
2 cytryny

Ziemniaki gotujemy. Na ostatnie 3 minuty gotowania dodajemy groszek. Studzimy trochę i po odsączeniu miksujemy w malakserze wraz z miętą, startym cheddarem i szpinakiem. Doprawiamy solą i pieprzem. Filety nacieramy solą i oliwą. Układamy na zimnej patelni skórą do dołu i smażymy na średnim ogniu. Dodajemy startą skórkę z cytryny, dociskamy papierem do wilgotnym papierem do pieczenia i smażymy ok. 5 minut.

Tesoro del Mar od wielu lat jest znanym i cenionym dostawca świeżych ryb i owoców morza dla najbardziej wymagających odbiorców – najlepszych restauracji i kuchni hotelowych w Polsce i za granicą.

Teraz firma Tesoro del Mar postanowiła skierować ofertę sprzedaży i dystrybucji bezpośredniej (zamówienia z dostawą do domu lub firmy) również do Klientów indywidualnych.

facebook logo

ul. Łowińskiego 2
31-752 Kraków

kontakt@tesorodelmar.pl

Godziny otwarcia magazynu

pon, śr, pt  8.00-14.00

wt, czw 3.00 -12.00

facebook logo