Orientalne krewetki z grilla

500g mrożonych surowych krewetek
3 cm posiekanego imbiru
4 posiekane ząbki czosnku
pęczek świeżej kolendry
szklanka sosu sojowego
sok z połowy cytryny
1 świeża, posiekana papryka chili

Składniki marynaty mieszamy ze sobą i dodajemy do rozmrożonych krewetek. Marynujemy ok. 30 minut. Pieczemy na folii aluminiowej (lub tacce) na bardzo mocno rozgrzanym grillu. Jeśli grill jest z pokrywą, przykrywamy i grillujemy ok. 5 minut. Jeśli jest otwarty grillujemy po 3 minuty z każdej strony.

Tesoro del Mar od wielu lat jest znanym i cenionym dostawca świeżych ryb i owoców morza dla najbardziej wymagających odbiorców – najlepszych restauracji i kuchni hotelowych w Polsce i za granicą.

Teraz firma Tesoro del Mar postanowiła skierować ofertę sprzedaży i dystrybucji bezpośredniej (zamówienia z dostawą do domu lub firmy) również do Klientów indywidualnych.

facebook logo

ul. Łowińskiego 2
31-752 Kraków

kontakt@tesorodelmar.pl

Godziny otwarcia magazynu

pon, śr, pt  8.00-14.00

wt, czw 3.00 -12.00

facebook logo