Toskańskie kanapki z tuńczykiem

1/4 szklanki posiekanej bulwy fenkułu
1/4 szklanki czerwonej cebuli w plasterkach
1/4 szklanki posiekanej bazylii
1/4 szklanki posiekanych zielonych oliwek
2 łyżki kaparów
2 łyżki soku z cytryny
2 łyżki oliwy z oliwek
Sól i pieprz
2 puszki tuńczyka w zalewie
Kilka plasterków pieczonej, marynowanej czerwonej papryki
Kilka kromek żytniego chleba

Fenkuł, bazylię, kapary, sok z cytryny, kapary, oliwki, oliwę, pieprz i tuńczyka mieszamy na coś w rodzaju pasty. Nakładamy na kanapki, dodajemy cebule i paprykę, przykrywamy drugą pajdą chleba i na kilka minut wrzucamy na grilla.

Tesoro del Mar od wielu lat jest znanym i cenionym dostawca świeżych ryb i owoców morza dla najbardziej wymagających odbiorców – najlepszych restauracji i kuchni hotelowych w Polsce i za granicą.

Teraz firma Tesoro del Mar postanowiła skierować ofertę sprzedaży i dystrybucji bezpośredniej (zamówienia z dostawą do domu lub firmy) również do Klientów indywidualnych.

facebook logo

ul. Łowińskiego 2
31-752 Kraków

kontakt@tesorodelmar.pl

Godziny otwarcia magazynu

pon, śr, pt  8.00-14.00

wt, czw 3.00 -12.00

facebook logo