Makaron z szałwią, anchois i zestem z cytryny

150g makaronu spaghetti
1 posiekana szalotka
5 filecików z anchois w oleju i łyżka oleju z zalewy
1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę
Sok i zest z połowy cytryny
1-2 gałązki świeżego rozmarynu
6 listków świeżej szałwi
Szczypta płatków chili
Kilka łyżek oliwy z oliwek
parmezan

Ugotuj makaron. Rozgrzej oliwę na patelni i dodaj anchois, płatki chili, szalotkę i rozmaryn. Smaż aż fileciki z anchois się rozpadną, a szalotka zarumieni. Dodaj czosnek i szałwię i gotuj, aż szalotka się skarmelizuje (ok. 5 minut). Dodaj sok i zest z cytryny, dopraw solą i pieprzem. Dodaj makaron i wymieszaj. Jeśli sosu jest zbyt mało, dodał łyżkę oleju z anchois. Po przełożeniu na talerz posyp startym parmezanem.

Tesoro del Mar od wielu lat jest znanym i cenionym dostawca świeżych ryb i owoców morza dla najbardziej wymagających odbiorców – najlepszych restauracji i kuchni hotelowych w Polsce i za granicą.

Teraz firma Tesoro del Mar postanowiła skierować ofertę sprzedaży i dystrybucji bezpośredniej (zamówienia z dostawą do domu lub firmy) również do Klientów indywidualnych.

facebook logo

ul. Łowińskiego 2
31-752 Kraków

kontakt@tesorodelmar.pl

Godziny otwarcia magazynu

pon, śr, pt  8.00-14.00

wt, czw 3.00 -12.00

facebook logo