Rybne curry z mlekiem kokosowym

3 szalotki posiekane
2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
1,5 cm imbiru posiekanego
1 papryczka chili (zielona) posiekana
450 g białej ryby (np. dorsza lub sandacza) pokrojonej w małe kawałki
olej z orzeszków ziemnych
pół łyżeczki gorczycy
garść listków curry
pół łyżeczki sproszkowanego chili
1 łyżeczka kurkumy
1 puszka mleka kokosowego
1 puszka pomidorów
Kilka gałązek świeżej kolendry

Olej podgrzewamy na dużej patelni, dodajemy gorczycę i liście curry i smażymy aż ziarna gorczycy zaczną strzelać. Dodajemy szalotkę, czosnek, imbir i chili i smażymy na średnim ogniu przez 5 minut, aż zmiękną. Mieszamy sproszkowane chili i kurkumę z kilkoma łyżkami wody i wlewamy na patelnię. Smażymy przez minutę. Później dodajemy mleko kokosowe, rybę i pomidory. Doprawiamy solą i pieprzem, zagotowujemy i gotujemy przez 15 minut – aż ryba zmięknie a sos się lekko zredukuje. Na koniec dodajemy posiekaną kolendrę. Podajemy z ryżem basmati.

Tesoro del Mar od wielu lat jest znanym i cenionym dostawca świeżych ryb i owoców morza dla najbardziej wymagających odbiorców – najlepszych restauracji i kuchni hotelowych w Polsce i za granicą.

Teraz firma Tesoro del Mar postanowiła skierować ofertę sprzedaży i dystrybucji bezpośredniej (zamówienia z dostawą do domu lub firmy) również do Klientów indywidualnych.

facebook logo

ul. Łowińskiego 2
31-752 Kraków

kontakt@tesorodelmar.pl

Godziny otwarcia magazynu

pon, śr, pt  8.00-14.00

wt, czw 3.00 -12.00

facebook logo