Tacos z dorszem i salsą z kiwi, limonki i chili

4 małe kukurydziane tortille
2 kiwi
4 cebule dymki
1 zielona papryczka chili
1 pęczek świeżej kolendry
1 limonka
sos tabasco
1 czerwona papryka
240 g fileta z dorsza
oliwa z oliwek
jogurt naturalny

Kiwi obieramy i kroimy na połówki. Razem z zieloną częścią dymki, i wypestkowanym chili wrzucamy na patelnię z nieprzywierającą powłoką. Lekko podsmażamy, po czym blendujemy razem z kolendrą, kilkoma kroplami sosu tabasco i sokiem z limonki. Doprawiamy salsę do smaku solą i pieprzem. Rybę i paprykę kroimy w kostkę. Białą część dymki siekamy i mieszamy w misce z rybą, papryką i łyżką oliwy. Mieszankę wrzucamy na gorącą patelnię i smażymy ok., 5 minut, aż ryba będzie gotowa. Tortille podgrzewamy na suchej patelni. Nakładamy rybę z papryką, potem salsę i po łyżce jogurtu naturalnego. Posypujemy świeżą kolendrą.

Tesoro del Mar od wielu lat jest znanym i cenionym dostawca świeżych ryb i owoców morza dla najbardziej wymagających odbiorców – najlepszych restauracji i kuchni hotelowych w Polsce i za granicą.

Teraz firma Tesoro del Mar postanowiła skierować ofertę sprzedaży i dystrybucji bezpośredniej (zamówienia z dostawą do domu lub firmy) również do Klientów indywidualnych.

facebook logo

ul. Łowińskiego 2
31-752 Kraków

kontakt@tesorodelmar.pl

Godziny otwarcia magazynu

pon, śr, pt  8.00-14.00

wt, czw 3.00 -12.00

facebook logo