Krewetki w cieście kokosowym

2 szklanki oleju do smażenia
1 szklanka panierki panko
1 szklanka wiórków kokosowych
pół kilograma obranych krewetek tygrysich
sól
pieprz
pół szklanki mąki
2 roztrzepane jajka
słodki sos chili do podania

Rozgrzewamy olej w garnku lub frytkownicy (180 stopni). W głębokim talerzu wymieszajcie panierkę panko z wiórkami. W drugim umieśćcie jajka, w trzecim mąkę. Doprawcie krewetki solą i pieprzem. Panierujcie kolejno w mące, jajku i panierce z kokosem. Smażcie na głębokim oleju 2-3 minuty. Odsączcie z tłuszczu i podawajcie od razu.

Tesoro del Mar od wielu lat jest znanym i cenionym dostawca świeżych ryb i owoców morza dla najbardziej wymagających odbiorców – najlepszych restauracji i kuchni hotelowych w Polsce i za granicą.

Teraz firma Tesoro del Mar postanowiła skierować ofertę sprzedaży i dystrybucji bezpośredniej (zamówienia z dostawą do domu lub firmy) również do Klientów indywidualnych.

facebook logo

ul. Łowińskiego 2
31-752 Kraków

kontakt@tesorodelmar.pl

Godziny otwarcia magazynu

pon, śr, pt  8.00-14.00

wt, czw 3.00 -12.00

facebook logo