Świderki z tuńczykiem

ok. 150-200g makaronu świderki
puszka tuńczyka w oleju (w kawałkach, nie rozdrobnionego czy sałatkowego)
parmezan
ewentualnie także niecała puszka kukurydzy

Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu, puszki otwieramy i odsączamy (tuńczyka tylko z nadmiaru oleju – będzie doskonałym nośnikiem smaku).
Ugotowany makaron odsączamy i wrzucamy z powrotem do garnka, w którym się gotował. Wrzucamy tuńczyka i kukurydzę, mieszamy. Wykładamy na talerze, posypujemy parmezanem… i gotowe!
Przepis można wzbogacić o oliwki, pomidorki koktajlowe lub cokolwiek tylko się kucharzowi zamarzy! 😉

Tesoro del Mar od wielu lat jest znanym i cenionym dostawca świeżych ryb i owoców morza dla najbardziej wymagających odbiorców – najlepszych restauracji i kuchni hotelowych w Polsce i za granicą.

Teraz firma Tesoro del Mar postanowiła skierować ofertę sprzedaży i dystrybucji bezpośredniej (zamówienia z dostawą do domu lub firmy) również do Klientów indywidualnych.

facebook logo

ul. Łowińskiego 2
31-752 Kraków

kontakt@tesorodelmar.pl

Godziny otwarcia magazynu

pon, śr, pt  8.00-14.00

wt, czw 3.00 -12.00

facebook logo