Stek z tuńczyka w sezamie

świeże filety tuńczyka
sól
pieprz
oliwa z oliwek
prażony sezam (czarny i biały)
czarny makaron Tagiatelle

Kawałki tuńczyka opłukujemy zimną wodą, osuszamy papierowym ręcznikiem, solimy, pieprzymy i odstawiamy na ok. 20 minut. W tym czasie gotujemy Tagiattele.
Patelnię grillową dobrze rozgrzewamy i układamy na niej kawałki tuńczyka obsypane z obu stron sezamem (patelnię przed nagrzaniem delikatnie smarujemy oliwą z oliwek). Grillujemy z obu stron do momentu, kiedy mięso ryby stanie się wypieczone, ale nie przepieczone, bo wtedy jest suche. Stopień wypieczenia zależy oczywiście od preferencji gotującego.
Upieczonego tuńczyka układamy na ciepłym makaronie i całość delikatnie polewamy oliwą extra vergin. Dobrze podawać razem z pomidorkami koktajlowymi.

fot. Designed by mrsiraphol/Freepik

Tesoro del Mar od wielu lat jest znanym i cenionym dostawca świeżych ryb i owoców morza dla najbardziej wymagających odbiorców – najlepszych restauracji i kuchni hotelowych w Polsce i za granicą.

Teraz firma Tesoro del Mar postanowiła skierować ofertę sprzedaży i dystrybucji bezpośredniej (zamówienia z dostawą do domu lub firmy) również do Klientów indywidualnych.

facebook logo

ul. Łowińskiego 2
31-752 Kraków

kontakt@tesorodelmar.pl

Godziny otwarcia magazynu

pon, śr, pt  8.00-14.00

wt, czw 3.00 -12.00

facebook logo