Domowy wędzony łosoś z ogniska

1 płat łososia (ok. 1 kilogram)
3-4 goździki
2 ziarenka ziela angielskiego
3 łyżki miodu
2 łyżki musztardy
skórka starta z jednej cytryny
sok z jednej cytryny
sól i pieprz

Wszystkie składniki marynaty dokładnie mieszamy i nacieramy ją łososia. Następnie łososia przybijamy gwoździem do deski z grubego i twardego drewna, którą ustawiamy pod kątem 70 stopni przy ognisku. Wędzimy ok. 15-25 minut w zależności od siły ognia.

Tesoro del Mar od wielu lat jest znanym i cenionym dostawca świeżych ryb i owoców morza dla najbardziej wymagających odbiorców – najlepszych restauracji i kuchni hotelowych w Polsce i za granicą.

Teraz firma Tesoro del Mar postanowiła skierować ofertę sprzedaży i dystrybucji bezpośredniej (zamówienia z dostawą do domu lub firmy) również do Klientów indywidualnych.

facebook logo

ul. Łowińskiego 2
31-752 Kraków

kontakt@tesorodelmar.pl

Godziny otwarcia magazynu

pon, śr, pt  8.00-14.00

wt, czw 3.00 -12.00

facebook logo