Grillowane krewetki z warzywami

Rozgrzewamy grill do średniej temperatury. Krewetki należy umieścić w durszlaku i zalać sporą ...

Świąteczne śledziki z Hiszpańskimi Oliwkami

W miseczce dobrze mieszamy oliwę z oliwek, drobno posiekany ząbek czosnku oraz sok z pomarańczy. ...

Ryba pieczona w chrupiącej parmezanowej panierce

Piekarnik nagrzewamy do 220 stopni Celsjusza. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. W misce mies...

Łosoś w cytrusowej nucie

Starte skórki i drobno pokrojoną bazylię łączymy z oliwą. Łososia solimy, pieprzymy i marynuj...

Smażony makaron Mie z krewetkami i grzybkami Shitake

Makaron Mie w całości kładziemy do głębokiego garnka, zalewamy gotującą się wodą, przykrywa...

Zupa z dorsza z boczkiem wędzonym i ziemniakami

Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy na plastry o grubości 0,5 cm. Wrzucamy do wrzątku i gotujemy d...

Łosoś w glazurze imbirowo-musztardowej

Przygotować glazurę: W małym rondelku rozpuścić masło z cukrem i miodem. Zdjąć z palnika i d...

Pieczony łosoś z sosem limonkowo-czosnkowym

Składniki marynaty dobrze wymieszać, zalać nimi łososia i marynować około 30 minut. Nagrzać p...

Pikantna zupa z krewetkami

Pikantna zupa z krewetkami i mlekiem kokosowym to doskonała propozycja obiadowa. Zupa zachwyca pię...

Krewetki w pikantnej panierce

Krewetki płuczemy pod bieżącą wodą, maczamy w rozkłóconym jajku a następnie obtaczamy w buł...

Grillowany filet z łososia z sałatką warzywną

Odciąć skórę z łososia i pokroić na 1,5 cm paski. Doprawić solą i pieprzem, wysmarować oliw...

Makaron z łososiem wędzonym i szpinakiem

Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Szpinak płuczemy, odrywamy twarde łodyżki, liście s...

Świderki z tuńczykiem

Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu, puszki otwieramy i odsączamy (tuńczyka tylko z ...

Ryba z czosnkiem w sosie pomidorowym

Filety solimy i pieprzymy, następnie polewamy z obu stron sokiem z cytryny, po czym panierujemy w m...

Ryba z chili

Cebulę obieramy, drobno siekamy. Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy na nieduże kawał...

Ryba w sosie chili

Rozmrożoną rybę pokroić w dzwonka i oprószyć solą. Wymieszać składniki marynaty i posmarowa...

Śródziemnomorska zupa rybna

Przygotowujemy bulion. Cebulę kroimy w kostkę, pora (białą część) w plasterki, czosnek wycisk...

Burgery rybne

Rybę, jeśli jest mrożona, odmrażamy, osuszamy z wody i mielimy w blenderze. Bułki rwiemy na kaw...

Ryba w pomidorach z oliwkami i kaparami

Rybę kroimy na 4 kawałki i posypujemy chili pieprzem cayenne, pieprzem mielonym i świeżo mielon...

Sałatka z marynowanymi kalmarami, pomidorami i ogórkami

Marynowanie kalmarów i warzyw: 2 godziny Czas przyrządzania: 15 minut 1) Kalmary oczyścić, usun...

Pikantna zupa z owocami morza

W głębokiej patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy przeciśnięte przez praskę 2 ząbki czosnku, pr...

Krewetki z trawą cytrynową

Trawę cytrynową posiekać najdrobniej, jak to możliwe, albo zmielić w malakserze. Imbir zetrzeć...

Małże gotowane

Małże wkładamy do garnka i dodajemy wszystkie składniki. Dolewamy wodę, tak żeby przykryć mus...

Łosoś z patelni grillowej z masłem cytrynowo-pietruszkowym

Rybę myjemy, dokładnie osuszamy, spryskujemy sokiem z cytryny. Odstawiamy na kilkanaście minut. M...

Makaron z krewetkami w sosie pomidorowym

Krewetki robimy w całości, obierając je przed albo dopiero w trakcie jedzenia. Makaron gotujemy a...

Stek z tuńczyka w sezamie

Kawałki tuńczyka opłukujemy zimną wodą, osuszamy papierowym ręcznikiem, solimy, pieprzymy i od...

Śledź smażony w panierce

Śledzie natrzeć solą, pieprzem i ziołami, skropić sokiem z cytryny. Obtaczamy je w mące, a nas...

Burgery z tuńczyka

Przepis autorstwa Krzysztofa Sokalli, właściciela bloga kulinarnego Człowiek z łyżką. Zaczynam...

Śledzie w chrupiącej panierce z aioli

Olej rozgrzewamy w rondlu (lub frytkownicy) do 180 stopni. Śledzie płuczemy, osuszamy i doprawiamy...

Pieczona dorada

Rybę czyścimy i osuszamy. Do środka ryby wkładamy po dwie gałązki rozmarynu i po plasterku cyt...

Kalmary faszerowane

Macki kalmarów miksujemy w malakserze. Na patelni rozgrzewamy 4 łyżki oliwy z oliwek. Wrzucamy zm...

Sandacz z pieczonymi warzywami i ziemniakiem hasselback

Zatar łączymy z oliwą. Powstałą mieszanką nacieramy filety z sandacza. Całość przekładamy ...

Krewetki w cieście kokosowym

Rozgrzewamy olej w garnku lub frytkownicy (180 stopni). W głębokim talerzu wymieszajcie panierkę ...

Domowe paluszki rybne

Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni (z termoobiegiem). Roztrzepujemy jajko w głębokim talerzu. W d...

Gravlax

Wszystkie składniki marynaty łączymy w miseczce aż uzyskamy gładką pastę. Smarujemy nią łos...

Halibut z pomidorami i sokiem pomarańczowym.

Na rozgrzany olej wrzucamy czosnek. Smażymy mieszając przez 30 sekund. Dodajemy pomidorki, sok z p...

Rybne curry z mlekiem kokosowym

Olej podgrzewamy na dużej patelni, dodajemy gorczycę i liście curry i smażymy aż ziarna gorczyc...

Makaron z szałwią, anchois i zestem z cytryny

Ugotuj makaron. Rozgrzej oliwę na patelni i dodaj anchois, płatki chili, szalotkę i rozmaryn. Sma...

Sałatka nicejska

Tuńczyka smażymy po 2-3 minuty z każdej strony. Kroimy w paski. Jeśli używamy tuńczyka z puszk...

Pieczone mule

Mule oczyszczamy, sortujemy i gotujemy aż się otworzą. Nieotwarte wyrzucamy, resztę odcedzamy. P...

Szybki i prosty filet z łososia

Łososia nacieramy czosnkiem, solą, pieprzem i bazylią. Smażymy na rozgrzanym maśle po ok. 5 min...

Domowy wędzony łosoś z ogniska

Wszystkie składniki marynaty dokładnie mieszamy i nacieramy ją łososia. Następnie łososia przy...

Lobster roll

Mięso homara kroimy na mniejsze kawałki. W misce mieszamy je z sokiem z cytryny, solą, pieprzem i...

Clam chowder

Małże oczyszczamy i gotujemy aż się otworzą. Odcedzamy (wodę zachowujemy!), studzimy i wyjmuje...

Pieczony dorsz po sycylijsku

Cebulę kroimy w grube pióra, podsmażamy na oliwie z solą i pieprzem, aż się zeszkli. Dolewamy ...

Łosoś z grilla w miodowej glazurze

Składniki marynaty mieszamy ze sobą dokładnie i przelewamy do miski. Wkładamy filety z łososia ...

Orientalne krewetki z grilla

Składniki marynaty mieszamy ze sobą i dodajemy do rozmrożonych krewetek. Marynujemy ok. 30 minut....

Mule w piwie pszenicznym

Rozgrzewamy oliwę, dodajemy cebule i czosnek i smażymy aż Cebula się zeszkli. Dolewamy piwo i za...

Toskańskie kanapki z tuńczykiem

Fenkuł, bazylię, kapary, sok z cytryny, kapary, oliwki, oliwę, pieprz i tuńczyka mieszamy na co...

Smażone drobne rybki

Rozgrzewamy olej do 200 stopni. Koper włoski rozgniatamy w moździerzu i mieszamy z mąką. Doprawi...

Okoń morski z puree z groszku i ziemniaków

Ziemniaki gotujemy. Na ostatnie 3 minuty gotowania dodajemy groszek. Studzimy trochę i po odsączen...

Krewetki z kuskusem po marokańsku

Liście rozmarynu i obrany czosnek ucieramy w moździerzu z dodatkiem soli. Dodajemy łyżkę oliwy ...

Rybne curry z krewetkami

Zieloną cebulkę, imbir i chili siekamy i wrzucamy na rozgrzany olej na patelnię. Dodajemy liście...

Tacos z dorszem i salsą z kiwi, limonki i chili

Kiwi obieramy i kroimy na połówki. Razem z zieloną częścią dymki, i wypestkowanym chili wrzuca...

Grillowany pstrąg z pieczonymi ziemniaczkami

Pstrąga myjemy i osuszamy na ręczniku. Do środka wkładamy koperek, masło i czosnek pokrojony w ...

Smażone krążki z kalmarów

Wszystkie składniki panierki – mąkę, sól, paprykę i pieprz łączymy w misce. Rozgrzewamy ole...

Kotleciki z łososia z cytrynowym ryżem

W misce łączymy łososia, pół szklanki bułki tartej, majonez, jajko, sos Worcestershire, kapary...

Dorsz w czosnkowym sosie al ajillo

Na patelni o grubym dnie podgrzewamy oliwę i masło aż to ostatnie się roztopi. Dodajemy posiekan...

Grillowana makrela z sosem tzatziki

Zaczynamy od sosu tzatziki. Ogórek ucieramy na tarce z grubymi oczkami. Dodajemy do jogurtu razem z...

Gillowany łosoś z pastą ajvar

Filety z łososia myjemy i kroimy na podłużne kawałki grubości ok. 4 cm. Łączymy ze sobą skł...

Szaszłyki z krewetek z sosem satay

Zaczynamy od sosu. Podgrzejcie mleko kokosowe w małym rondlu, dodajcie pastę curry, masło orzecho...

Grillowany labraks z sosem z czerwonej papryki

Zaczynamy od sosu. Papryki w całości układamy na blasze i pieczemy ok 40 minut w najwyższej temp...

Pulpeciki rybne po tajsku

Zaczynamy od przygotowania marynaty. W tym celu gotujemy wodę z octem i cukrem pudrem. Następnie z...

Okoń morski w ostrym pistou

Głównym atutem tego dania (oczywiście oprócz samej ryby!) jest pistou, a więc ostra francuska w...

Steki z tuńczyka z pieczonymi batatami

Danie rozpoczynamy od przygotowania marynaty do tuńczyka. Oliwę mieszamy razem ze świeżo mielony...

Spaghetti z mulami

Spaghetti z mulami to wyjątkowo pyszne danie z owocami morza. Przepis na nie jest na tyle prosty i ...

Krewetki w tempurze

Przepis autorstwa Krzysztofa Sokalli, właściciela bloga kulinarnego Człowiek z łyżką. Przygotu...

Fish & chips

Przepis autorstwa Krzysztofa Sokalli, właściciela bloga kulinarnego Człowiek z łyżką. Suche sk...

Mule z białym winem i serem pleśniowym

Przepis autorstwa Krzysztofa Sokalli, właściciela bloga kulinarnego Człowiek z łyżką. Rozgrzew...

Tarta z łososiem i brokułami

Przepis autorstwa Krzysztofa Sokalli, właściciela bloga kulinarnego Człowiek z łyżką. Mąkę, ...

Jajka faszerowane wędzonym łososiem

Przepis autorstwa Krzysztofa Sokalli, właściciela bloga kulinarnego Człowiek z łyżką. Jajka pr...

Zielone tagliatelle z krewetkami i cukinią

Przepis autorstwa Krzysztofa Sokalli, właściciela bloga kulinarnego Człowiek z łyżką. Makaron ...

Łosoś pieczony z rozmarynem i koperkiem

Przepis autorstwa Krzysztofa Sokalli, właściciela bloga kulinarnego Człowiek z łyżką. Rozgrzew...

Farfalle z krewetkami i pomidorkami koktaljowymi

Przepis autorstwa Krzysztofa Sokalli, właściciela bloga kulinarnego Człowiek z łyżką. Makaron ...

Śledzie z suszoną śliwką

Przepis autorstwa Krzysztofa Sokalli, właściciela bloga kulinarnego Człowiek z łyżką. Cebulę ...

Śledzie curry

Przepis autorstwa Krzysztofa Sokalli, właściciela bloga kulinarnego Człowiek z łyżką. Cebulę ...

Śledzie ze skórką z cytryny

Przepis autorstwa Krzysztofa Sokalli, właściciela bloga kulinarnego Człowiek z łyżką. Cebulę ...

Kalmary faszerowane chorizo z sosem pomidorowym

Przepis autorstwa Ulli Pałki, właścicielki bloga kulinarnego Kuchnia na wzgórzu. Chorizo zmiel d...

Śledzie piernikowe

Przepis autorstwa Krzysztofa Sokalli, właściciela bloga kulinarnego Człowiek z łyżką. Święta...

Domki z łososiem

Przepis autorstwa Ulli Pałki, właścicielki bloga kulinarnego Kuchnia na wzgórzu. Dzień pierwszy...

Krewetki według tradycyjnego hiszpańskiego przepisu świątecznego

Przepis autorstwa Krzysztofa Sokalli, właściciela bloga kulinarnego Człowiek z łyżką. W świę...

Sum afrykański z solanki

Wodę zagotowujemy, dodajemy sól, sos/pastę i mieszamy, aż sól się rozpuści. Studzimy. Do tak ...

Okoń morski pieczony w soli

Na arkuszu papieru do pieczenia układamy ząbki czosnku pokrojone w plastry i wysypujemy warstwę o...

Dziki łosoś zapieczony pod kruszonką z migdałów i pinioli

Kajzerkę wkładamy wraz z migdałami i piniolami do malaksera i miksujemy na okruszki (nie muszą b...

Pasta z wędzonego na ciepło łososia

Wszystkie składniki wkładamy do malaksera i miksujemy, aż powstanie jednolita masa. Doprawiamy do...

Tesoro del Mar od wielu lat jest znanym i cenionym dostawca świeżych ryb i owoców morza dla najbardziej wymagających odbiorców – najlepszych restauracji i kuchni hotelowych w Polsce i za granicą.

Teraz firma Tesoro del Mar postanowiła skierować ofertę sprzedaży i dystrybucji bezpośredniej (zamówienia z dostawą do domu lub firmy) również do Klientów indywidualnych.

facebook logo

ul. Łowińskiego 2
31-752 Kraków

kontakt@tesorodelmar.pl

Godziny otwarcia magazynu

pon, śr, pt  8.00-14.00

wt, czw 3.00 -12.00

facebook logo