Śródziemnomorska zupa rybna

Przygotowujemy bulion. Cebulę kroimy w kostkę, pora (białą część) w plasterki, czosnek wycisk...

Burgery rybne

Rybę, jeśli jest mrożona, odmrażamy, osuszamy z wody i mielimy w blenderze. Bułki rwiemy na kaw...

Ryba w pomidorach z oliwkami i kaparami

Rybę kroimy na 4 kawałki i posypujemy chili pieprzem cayenne, pieprzem mielonym i świeżo mielon...

Sałatka z marynowanymi kalmarami, pomidorami i ogórkami

Marynowanie kalmarów i warzyw: 2 godziny Czas przyrządzania: 15 minut 1) Kalmary oczyścić, usun...

Pikantna zupa z owocami morza

W głębokiej patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy przeciśnięte przez praskę 2 ząbki czosnku, pr...

Krewetki z trawą cytrynową

Trawę cytrynową posiekać najdrobniej, jak to możliwe, albo zmielić w malakserze. Imbir zetrzeć...

Małże gotowane

Małże wkładamy do garnka i dodajemy wszystkie składniki. Dolewamy wodę, tak żeby przykryć mus...

Łosoś z patelni grillowej z masłem cytrynowo-pietruszkowym

Rybę myjemy, dokładnie osuszamy, spryskujemy sokiem z cytryny. Odstawiamy na kilkanaście minut. M...

Makaron z krewetkami w sosie pomidorowym

Krewetki robimy w całości, obierając je przed albo dopiero w trakcie jedzenia. Makaron gotujemy a...

Stek z tuńczyka w sezamie

Kawałki tuńczyka opłukujemy zimną wodą, osuszamy papierowym ręcznikiem, solimy, pieprzymy i od...

Śledź smażony w panierce

Śledzie natrzeć solą, pieprzem i ziołami, skropić sokiem z cytryny. Obtaczamy je w mące, a nas...

Burgery z tuńczyka

Przepis autorstwa Krzysztofa Sokalli, właściciela bloga kulinarnego Człowiek z łyżką. Zaczynam...

Śledzie w chrupiącej panierce z aioli

Olej rozgrzewamy w rondlu (lub frytkownicy) do 180 stopni. Śledzie płuczemy, osuszamy i doprawiamy...

Pieczona dorada

Rybę czyścimy i osuszamy. Do środka ryby wkładamy po dwie gałązki rozmarynu i po plasterku cyt...

Kalmary faszerowane

Macki kalmarów miksujemy w malakserze. Na patelni rozgrzewamy 4 łyżki oliwy z oliwek. Wrzucamy zm...

Sandacz z pieczonymi warzywami i ziemniakiem hasselback

Zatar łączymy z oliwą. Powstałą mieszanką nacieramy filety z sandacza. Całość przekładamy ...

Krewetki w cieście kokosowym

Rozgrzewamy olej w garnku lub frytkownicy (180 stopni). W głębokim talerzu wymieszajcie panierkę ...

Domowe paluszki rybne

Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni (z termoobiegiem). Roztrzepujemy jajko w głębokim talerzu. W d...

Gravlax

Wszystkie składniki marynaty łączymy w miseczce aż uzyskamy gładką pastę. Smarujemy nią łos...

Halibut z pomidorami i sokiem pomarańczowym.

Na rozgrzany olej wrzucamy czosnek. Smażymy mieszając przez 30 sekund. Dodajemy pomidorki, sok z p...

Rybne curry z mlekiem kokosowym

Olej podgrzewamy na dużej patelni, dodajemy gorczycę i liście curry i smażymy aż ziarna gorczyc...

Makaron z szałwią, anchois i zestem z cytryny

Ugotuj makaron. Rozgrzej oliwę na patelni i dodaj anchois, płatki chili, szalotkę i rozmaryn. Sma...

Sałatka nicejska

Tuńczyka smażymy po 2-3 minuty z każdej strony. Kroimy w paski. Jeśli używamy tuńczyka z puszk...

Pieczone mule

Mule oczyszczamy, sortujemy i gotujemy aż się otworzą. Nieotwarte wyrzucamy, resztę odcedzamy. P...

Szybki i prosty filet z łososia

Łososia nacieramy czosnkiem, solą, pieprzem i bazylią. Smażymy na rozgrzanym maśle po ok. 5 min...

Domowy wędzony łosoś z ogniska

Wszystkie składniki marynaty dokładnie mieszamy i nacieramy ją łososia. Następnie łososia przy...

Lobster roll

Mięso homara kroimy na mniejsze kawałki. W misce mieszamy je z sokiem z cytryny, solą, pieprzem i...

Clam chowder

Małże oczyszczamy i gotujemy aż się otworzą. Odcedzamy (wodę zachowujemy!), studzimy i wyjmuje...

Pieczony dorsz po sycylijsku

Cebulę kroimy w grube pióra, podsmażamy na oliwie z solą i pieprzem, aż się zeszkli. Dolewamy ...

Łosoś z grilla w miodowej glazurze

Składniki marynaty mieszamy ze sobą dokładnie i przelewamy do miski. Wkładamy filety z łososia ...

Orientalne krewetki z grilla

Składniki marynaty mieszamy ze sobą i dodajemy do rozmrożonych krewetek. Marynujemy ok. 30 minut....

Mule w piwie pszenicznym

Rozgrzewamy oliwę, dodajemy cebule i czosnek i smażymy aż Cebula się zeszkli. Dolewamy piwo i za...

Toskańskie kanapki z tuńczykiem

Fenkuł, bazylię, kapary, sok z cytryny, kapary, oliwki, oliwę, pieprz i tuńczyka mieszamy na co...

Smażone drobne rybki

Rozgrzewamy olej do 200 stopni. Koper włoski rozgniatamy w moździerzu i mieszamy z mąką. Doprawi...

Okoń morski z puree z groszku i ziemniaków

Ziemniaki gotujemy. Na ostatnie 3 minuty gotowania dodajemy groszek. Studzimy trochę i po odsączen...

Krewetki z kuskusem po marokańsku

Liście rozmarynu i obrany czosnek ucieramy w moździerzu z dodatkiem soli. Dodajemy łyżkę oliwy ...

Rybne curry z krewetkami

Zieloną cebulkę, imbir i chili siekamy i wrzucamy na rozgrzany olej na patelnię. Dodajemy liście...

Tacos z dorszem i salsą z kiwi, limonki i chili

Kiwi obieramy i kroimy na połówki. Razem z zieloną częścią dymki, i wypestkowanym chili wrzuca...

Grillowany pstrąg z pieczonymi ziemniaczkami

Pstrąga myjemy i osuszamy na ręczniku. Do środka wkładamy koperek, masło i czosnek pokrojony w ...

Smażone krążki z kalmarów

Wszystkie składniki panierki – mąkę, sól, paprykę i pieprz łączymy w misce. Rozgrzewamy ole...

Kotleciki z łososia z cytrynowym ryżem

W misce łączymy łososia, pół szklanki bułki tartej, majonez, jajko, sos Worcestershire, kapary...

Dorsz w czosnkowym sosie al ajillo

Na patelni o grubym dnie podgrzewamy oliwę i masło aż to ostatnie się roztopi. Dodajemy posiekan...

Grillowana makrela z sosem tzatziki

Zaczynamy od sosu tzatziki. Ogórek ucieramy na tarce z grubymi oczkami. Dodajemy do jogurtu razem z...

Gillowany łosoś z pastą ajvar

Filety z łososia myjemy i kroimy na podłużne kawałki grubości ok. 4 cm. Łączymy ze sobą skł...

Szaszłyki z krewetek z sosem satay

Zaczynamy od sosu. Podgrzejcie mleko kokosowe w małym rondlu, dodajcie pastę curry, masło orzecho...

Grillowany labraks z sosem z czerwonej papryki

Zaczynamy od sosu. Papryki w całości układamy na blasze i pieczemy ok 40 minut w najwyższej temp...

Pulpeciki rybne po tajsku

Zaczynamy od przygotowania marynaty. W tym celu gotujemy wodę z octem i cukrem pudrem. Następnie z...

Okoń morski w ostrym pistou

Głównym atutem tego dania (oczywiście oprócz samej ryby!) jest pistou, a więc ostra francuska w...

Steki z tuńczyka z pieczonymi batatami

Danie rozpoczynamy od przygotowania marynaty do tuńczyka. Oliwę mieszamy razem ze świeżo mielony...

Spaghetti z mulami

Spaghetti z mulami to wyjątkowo pyszne danie z owocami morza. Przepis na nie jest na tyle prosty i ...

Krewetki w tempurze

Przepis autorstwa Krzysztofa Sokalli, właściciela bloga kulinarnego Człowiek z łyżką. Przygotu...

Fish & chips

Przepis autorstwa Krzysztofa Sokalli, właściciela bloga kulinarnego Człowiek z łyżką. Suche sk...

Mule z białym winem i serem pleśniowym

Przepis autorstwa Krzysztofa Sokalli, właściciela bloga kulinarnego Człowiek z łyżką. Rozgrzew...

Tarta z łososiem i brokułami

Przepis autorstwa Krzysztofa Sokalli, właściciela bloga kulinarnego Człowiek z łyżką. Mąkę, ...

Jajka faszerowane wędzonym łososiem

Przepis autorstwa Krzysztofa Sokalli, właściciela bloga kulinarnego Człowiek z łyżką. Jajka pr...

Zielone tagliatelle z krewetkami i cukinią

Przepis autorstwa Krzysztofa Sokalli, właściciela bloga kulinarnego Człowiek z łyżką. Makaron ...

Łosoś pieczony z rozmarynem i koperkiem

Przepis autorstwa Krzysztofa Sokalli, właściciela bloga kulinarnego Człowiek z łyżką. Rozgrzew...

Farfalle z krewetkami i pomidorkami koktaljowymi

Przepis autorstwa Krzysztofa Sokalli, właściciela bloga kulinarnego Człowiek z łyżką. Makaron ...

Śledzie z suszoną śliwką

Przepis autorstwa Krzysztofa Sokalli, właściciela bloga kulinarnego Człowiek z łyżką. Cebulę ...

Śledzie curry

Przepis autorstwa Krzysztofa Sokalli, właściciela bloga kulinarnego Człowiek z łyżką. Cebulę ...

Śledzie ze skórką z cytryny

Przepis autorstwa Krzysztofa Sokalli, właściciela bloga kulinarnego Człowiek z łyżką. Cebulę ...

Kalmary faszerowane chorizo z sosem pomidorowym

Przepis autorstwa Ulli Pałki, właścicielki bloga kulinarnego Kuchnia na wzgórzu. Chorizo zmiel d...

Śledzie piernikowe

Przepis autorstwa Krzysztofa Sokalli, właściciela bloga kulinarnego Człowiek z łyżką. Święta...

Domki z łososiem

Przepis autorstwa Ulli Pałki, właścicielki bloga kulinarnego Kuchnia na wzgórzu. Dzień pierwszy...

Krewetki według tradycyjnego hiszpańskiego przepisu świątecznego

Przepis autorstwa Krzysztofa Sokalli, właściciela bloga kulinarnego Człowiek z łyżką. W świę...

Sum afrykański z solanki

Wodę zagotowujemy, dodajemy sól, sos/pastę i mieszamy, aż sól się rozpuści. Studzimy. Do tak ...

Okoń morski pieczony w soli

Na arkuszu papieru do pieczenia układamy ząbki czosnku pokrojone w plastry i wysypujemy warstwę o...

Dziki łosoś zapieczony pod kruszonką z migdałów i pinioli

Kajzerkę wkładamy wraz z migdałami i piniolami do malaksera i miksujemy na okruszki (nie muszą b...

Pasta z wędzonego na ciepło łososia

Wszystkie składniki wkładamy do malaksera i miksujemy, aż powstanie jednolita masa. Doprawiamy do...

Marynowana makrela

Makrelę od strony mięsa solimy 1/2 łyżeczki soli i zostawiamy na 5 minut. Mieszamy ocet, wodę i...

Pasztet z halibuta i dzikiego łososia

Filety pozbawiamy skóry, myjemy. Usuwamy ewentualne ości. Do szerokiego garnka wlewamy połowę wo...

Ryba po grecku

Dorsza kroimy na mniejsze kawałeczki, solimy, pieprzymy, obtaczamy w mące i smażymy, aż będzie ...

Krewetki z czosnkiem i pietruszką

Na patelnię wlewamy oliwę, dodajemy masło, posiekane ząbki czosnku i chili i wszystko podsmażam...

Ośmiornica z salsą ziołową i grzankami czosnkowymi

Przygotowanie: Warzywa obierz i przełuż do dużego garnka, zalej wodą, dodaj ośmiornicę, liść...

Dorada w marynacie octowo-korzennej

Przygotowanie: Składniki na marynatę zagotować (cytrynową skórkę sparzyć i pokroić na pasecz...

Ostrygi zapiekane

Ostrygi- miłosny przysmak!  Dla wielu smakoszy ostrygi najlepiej smakują surowe na zimno. Podawa...

Łosoś marynowany w przyprawach korzennych z karmelizowaną cebulą na ragoût z fasoli i borowików

Łosoś marynowany w przyprawach korzennych z karmelizowaną cebulą na ragoût z fasoli i borowikó...

Kotleciki krabowe

Mięso z kraba rozdrabniamy (ewentualnie możemy włożyć do malaksera i lekko rozdrobnić w ten sp...

Kalmary faszerowane po włosku i duszone w pomidorach

Kalmary faszerowane po włosku i duszone w pomidorach Przepis pochodzi z warsztatów kulinarnych ...

Sum afrykański pieczony z masłem i cytryną

Przygotowanie: Suma dokładnie myjemy. Odcinamy głowę, płetwy i ogon. Tak przygotowaną rybę  s...

Mule w białym winie

Przygotowanie: W dużym garnku rozgrzewamy oliwę.  Przez ok 3-5 minut lekko podsmażamy na niej ce...

Kulbin w papilocie na porach

Filety umyć, osuszyć. Lekko osolić, przyprawić pieprzem. Odłożyć na bok. Pora myjemy, siekamy...

Halibut w paście miso

Halibuta oczyszczamy z tłuszczu, który pokrywa filet, tak, aby pozostał piękny, czysty filet. Fi...

Sardynki pieczone w soli

Sardynki myjemy, wyjmujemy wnętrzności (kto lubi, może upiec z wnętrznościami:-)) Na blasze do ...

Pasta z wędzonej makreli

Makrelę oddzielamy od skóry, rozdrabniamy widelcem. Dodajemy posiekaną szalotkę, ogórka i majon...

Ostrygi zapiekane z parmezanem

Ostrygi otwieramy, wyjmujemy. Muszle myjemy, osuszamy. Na dno każdej muszli wsypujemy pół łyżec...

Ostrygi Rockeffelera

Masło rozpuszczamy, dodajemy posiekaną szalotkę, podsmażamy. Dodajemy umyte szpinak i drobno pos...

Cytrynowo-maślana sola

Solę solimy i doprawiamy pieprzem. Z obu stron panierujemy w mące. Na patelni rozgrzewamy olej. Do...

Tesoro del Mar od wielu lat jest znanym i cenionym dostawca świeżych ryb i owoców morza dla najbardziej wymagających odbiorców – najlepszych restauracji i kuchni hotelowych w Polsce i za granicą.

Teraz firma Tesoro del Mar postanowiła skierować ofertę sprzedaży i dystrybucji bezpośredniej (zamówienia z dostawą do domu lub firmy) również do Klientów indywidualnych.

facebook logo

ul. Łowińskiego 2
31-752 Kraków

kontakt@tesorodelmar.pl

Godziny otwarcia magazynu

pon, śr, pt  8.00-14.00

wt, czw 3.00 -12.00

facebook logo