Śledzie w chrupiącej panierce z aioli

5-6 matjasów
mąka
pieprz
cytryna
2 jajka
olej do smażenia

Na aioli
mały słoiczek majonezu
sól
pieprz
2 ząbki czosnku
sok z połówki cytryny

Olej rozgrzewamy w rondlu (lub frytkownicy) do 180 stopni. Śledzie płuczemy, osuszamy i doprawiamy pieprzem. Panierujemy – mąka/jajko/mąka. Wrzucamy na gorący olej i smażymy ok. 6-8 minut po 2-3 sztuki naraz. Przygotowujemy aioli. Majonez mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i pozostałymi składnikami. Podajemy z frytkami.

Tesoro del Mar od wielu lat jest znanym i cenionym dostawca świeżych ryb i owoców morza dla najbardziej wymagających odbiorców – najlepszych restauracji i kuchni hotelowych w Polsce i za granicą.

Teraz firma Tesoro del Mar postanowiła skierować ofertę sprzedaży i dystrybucji bezpośredniej (zamówienia z dostawą do domu lub firmy) również do Klientów indywidualnych.

facebook logo

ul. Łowińskiego 2
31-752 Kraków

kontakt@tesorodelmar.pl

Godziny otwarcia magazynu

pon, śr, pt  8.00-14.00

wt, czw 3.00 -12.00

facebook logo