Grillowane krewetki z warzywami

500 g mrożonych krewetek black tiger bez pancerzy
średniej wielkości młoda cukinia
średniej wielkości pomidor
3 ząbki czosnku
3 łyżki oliwy z oliwek
garść rukoli do podania

Rozgrzewamy grill do średniej temperatury. Krewetki należy umieścić w durszlaku i zalać sporą
ilością wrzątku. W miseczce rozdrabniamy czosnek i mieszamy z oliwą, delikatnie doprawiamy
solą i pieprzem, osuszone krewetki przez chwilę marynujemy. Cukinię kroimy w plastry, a
pomidora w ćwiartki i również umieszczamy je w miseczce z oliwą. Wszystkie składniki
rozkładamy na rozgrzanym grillu, co jakiś czas obracamy.

Całość powinna zająć ok. 7 min. Krewetki podajemy na półmisku wyłożonym rukolą, w
otoczeniu grillowanych warzyw, delikatnie skrapiamy pozostałą oliwą. Czosnkowa bagietka
dopełnia całość.

Tesoro del Mar od wielu lat jest znanym i cenionym dostawca świeżych ryb i owoców morza dla najbardziej wymagających odbiorców – najlepszych restauracji i kuchni hotelowych w Polsce i za granicą.

Teraz firma Tesoro del Mar postanowiła skierować ofertę sprzedaży i dystrybucji bezpośredniej (zamówienia z dostawą do domu lub firmy) również do Klientów indywidualnych.

facebook logo

ul. Łowińskiego 2
31-752 Kraków

kontakt@tesorodelmar.pl

Godziny otwarcia magazynu

pon, śr, pt  8.00-14.00

wt, czw 3.00 -12.00

facebook logo