Pieczona dorada

2 dorady
1 cytryna
4 łodyżki rozmarynu
1 główka czosnku
2 łyżeczki suszonych ziół (oregano, bazylia, szałwia, tymianek)
sól i pieprz
oliwa z oliwek

Rybę czyścimy i osuszamy. Do środka ryby wkładamy po dwie gałązki rozmarynu i po plasterku cytryny. Łączymy pozostałe zioła z oliwą i przeciśniętym przez praskę czosnkiem i nacieramy ryby z obu stron. Resztę cytryny kroimy na plasterki i układamy na rybach. Zapiekamy w naczyniu żaroodpornym w rozgrzanym do 210 stopni piekarniku, przez 25-35 minut.

Tesoro del Mar od wielu lat jest znanym i cenionym dostawca świeżych ryb i owoców morza dla najbardziej wymagających odbiorców – najlepszych restauracji i kuchni hotelowych w Polsce i za granicą.

Teraz firma Tesoro del Mar postanowiła skierować ofertę sprzedaży i dystrybucji bezpośredniej (zamówienia z dostawą do domu lub firmy) również do Klientów indywidualnych.

facebook logo

ul. Łowińskiego 2
31-752 Kraków

kontakt@tesorodelmar.pl

Godziny otwarcia magazynu

pon, śr, pt  8.00-14.00

wt, czw 3.00 -12.00

facebook logo