Burgery rybne

1 kg filetów z ryby (np. mintaj)
2 bułki kajzerki
mleko (tyle, żeby zamoczyć bułki)
2 jajka
skórka otarta z 1 limonki
1 cm startego imbiru
sól
świeżo mielony pieprz czarny
bułka tarta lub mąka kukurydziana do obtoczenia burgerów
olej do smażenia

Rybę, jeśli jest mrożona, odmrażamy, osuszamy z wody i mielimy w blenderze.
Bułki rwiemy na kawałki i moczymy w mleku, odciskamy i dokładamy do ryby. Dorzucamy jeszcze jajka, skórkę z limonki i przyprawy. Wszystko razem zmiksować w blenderze.
Jeśli masa będzie zbyt lejąca, można poratować się i dodać jeszcze do masy bułkę tartą.
Z masy formować burgery lub paluszki i obtaczać w bułce tartej lub w mące kukurydzianej (tu panierka wyjdzie delikatniejsza), smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

Podawać z ziemniakami, frytkami lub w bułce.

Smacznego!

Tesoro del Mar od wielu lat jest znanym i cenionym dostawca świeżych ryb i owoców morza dla najbardziej wymagających odbiorców – najlepszych restauracji i kuchni hotelowych w Polsce i za granicą.

Teraz firma Tesoro del Mar postanowiła skierować ofertę sprzedaży i dystrybucji bezpośredniej (zamówienia z dostawą do domu lub firmy) również do Klientów indywidualnych.

facebook logo

ul. Łowińskiego 2
31-752 Kraków

kontakt@tesorodelmar.pl

Godziny otwarcia magazynu

pon, śr, pt  8.00-14.00

wt, czw 3.00 -12.00

facebook logo