Dziki łosoś zapieczony pod kruszonką z migdałów i pinioli

Składniki:
ok. 400 g dzikiego łososia (dostępny w Tesoro del Mar)
sok z 1/2 cytryny
25 g płatków migdałów (uprażone)
25 g orzechów pinii (uprażone)
1/4 świeżej kajzerki
łyżka posiekanej pietruszki
2 łyżki masła
sól

Kajzerkę wkładamy wraz z migdałami i piniolami do malaksera i miksujemy na okruszki (nie muszą być bardzo drobne). Dodajemy do nich natkę pietruszki oraz masło, całość rozcieramy palcami, aż powstanie kruszonka. Dodajemy odrobinę soli.
Filety myjemy, osuszamy, skrapiamy sokiem z cytryny i oprószamy solą.
Filet układamy w naczyniu żaroodpornym wyłożonym papierem do pieczenia. Na filety wykładamy kruszonkę. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok. 15 minut.

Tesoro del Mar od wielu lat jest znanym i cenionym dostawca świeżych ryb i owoców morza dla najbardziej wymagających odbiorców – najlepszych restauracji i kuchni hotelowych w Polsce i za granicą.

Teraz firma Tesoro del Mar postanowiła skierować ofertę sprzedaży i dystrybucji bezpośredniej (zamówienia z dostawą do domu lub firmy) również do Klientów indywidualnych.

facebook logo

ul. Łowińskiego 2
31-752 Kraków

kontakt@tesorodelmar.pl

Godziny otwarcia magazynu

pon, śr, pt  8.00-14.00

wt, czw 3.00 -12.00

facebook logo