Kulbin w papilocie na porach

Składniki:
2 filety z kulbina
ok. 5 cm jasnej części pora
1 łyżka oliwy z oliwek
masło
sól, świeżo mielony pieprz
cytryna

Filety umyć, osuszyć. Lekko osolić, przyprawić pieprzem. Odłożyć na bok.
Pora myjemy, siekamy na talarki. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy z oliwek, dodajemy pora, odrobinę soli, pieprzu i podsmażamy. Por powinien pięknie się zrumienić. Odstawiamy.
Na papier do pieczenia układamy platerek (cienki) masła i lekko rozsmarowujemy je nożem (mniej więcej na taki kształ jaki zajmą filety), na masło wykładamy pory, a na pory filety z kulbina.
Na kulbina ścieramy odrobinę skórki z cytryny i układamy ponownie po małym platerku masła.
Papier do pieczenia zawijamy tak, aby powstał papilot. Wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika i pieczemy ok. 7-8 minut (w zależności od grubości ryby).
Wyjemujemy i od razu podajemy.
Smacznego!

Tesoro del Mar od wielu lat jest znanym i cenionym dostawca świeżych ryb i owoców morza dla najbardziej wymagających odbiorców – najlepszych restauracji i kuchni hotelowych w Polsce i za granicą.

Teraz firma Tesoro del Mar postanowiła skierować ofertę sprzedaży i dystrybucji bezpośredniej (zamówienia z dostawą do domu lub firmy) również do Klientów indywidualnych.

facebook logo

ul. Łowińskiego 2
31-752 Kraków

kontakt@tesorodelmar.pl

Godziny otwarcia magazynu

pon, śr, pt  8.00-14.00

wt, czw 3.00 -12.00

facebook logo